Total Cost of Ownership

Kunt u zich de goedkoopste aanbieding veroorloven, of kiest u voor de laagste TCO+?
Bert Muller wil haar opdrachtgevers en gebruikers de laagst mogelijke Total Cost of Ownership bieden. Wij ontwikkelen en leveren onze producten en concepten dan ook altijd vanuit de gedachte dat de totale kosten gedurende de levensduur van het apparaat of de installatie zo laag mogelijk zijn.

Weloverwogen keuze
Te vaak kijkt men bij de aanschaf van grootkeukenapparatuur uitsluitend naar de aanschafwaarde. Eenzijdig focussen op een lage aanschafwaarde kan ertoe leiden dat u later te maken krijgt met onaangenaam hoge exploitatiekosten. Door direct alle kosten van uw investering mee te wegen, kunt u dergelijke verrassingen voorkomen.

U kunt de TCO eenvoudig berekenen door alle kosten die gedurende de levensduur van het apparaat ontstaan bij elkaar op te tellen. De volgende categorieën in kosten worden daarbij onderscheiden.


Initiële investeringskosten:
Alle kosten die u maakt voor de aanschaf, installatie en ingebruikname van het apparaat.

Gebruikskosten
Kosten die onlosmakelijk verbonden zijn met het gebruik van het apparaat. Denk daarbij vooral aan energiekosten, water en chemie, een en ander afhankelijk van het apparaat.

Onderhoudskosten
Kosten die worden gemaakt voor een probleemloos functioneren van het apparaat. Door geregeld onderhoud te plegen, kan de apparatuur optimaal blijven functioneren. Afhankelijk van het apparaat dienen preventieve werkzaamheden te worden uitgevoerd en aan slijtage onderhevige onderdelen vervangen te worden. Ook de instellingen van de regelapparatuur vereisen een periodieke controle. Door de correcte instellingen te hanteren, voorkomt u dat het apparaat onnodig draait, te veel water, chemie en energie verbruikt en niet de gewenste prestatie levert.

Productiegerelateerde kosten
Alle kosten die u dagelijks maakt voor het bewaren, bereiden, transporteren, serveren en afruimen van maaltijdcomponenten in de breedste zin van het woord. Denk onder meer aan begrippen als gewichtsverlies, vetgebruik, gaarheid, constante kwaliteit, warmteverlies, transportverlies, bereidingstijden, bereidingsduur, presentatie en duurzaamheid.

Verwijderingskosten
Kosten die u maakt bij verwijdering en recycling van apparatuur.

Bert Muller helpt u graag de juiste keuze te maken. Ook helpen we u een TCO+-berekening op te stellen. Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs!

Bel mij voor een afspraak

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief