Stichting Charim kiest wederom voor Bert Muller Grootkeukentechniek

1 Socamel wagen 5 in een rij.jpgdonderdag 19 januari 2023

Voor de locatie de Engelenburg te Veenendaal mochten wij de nieuwe regeneratiewagens leveren.
Dit ter vervanging van de oude care banqueting wagens, welke wij ruim 10 jaar geleden ook mochten leveren.

De techniek heeft niet stil gestaan en het concept care-banqueting is in de loop der jaren uitgebreid met de producten van de Wereldmarktleider op het gebied van Regeneratiewagens.

SOCAMEL

Charim koos na een uitgebreid test en wegingsproces voor de COMPACTSERVE; een maaltijd regeneratiewagen met een actieve koeling en alles op 1 dienblad.
De geleverde wagens hebben een capaciteit van 20 dienbladen GN 1/1. En regenereren dmv convectiewarmte. Dit is een uitgebalanceerd proces waarbij de maaltijd perfect op temperatuur gebracht wordt en blijft.
De koude componenten blijven gekoeld en worden in de laatste stap van het proces op consumeer temperatuur gebracht. Hierdoor krijgt de bewoner de maaltijd op de perfecte temperatuur, is de HACCP borging perfect en wordt deze automatisch bewaard.
De wagens zijn uitgerust met een extra 230 Volt aansluiting om desgewenst op de afdeling nog even standby te kunnen staan, zodat de maaltijd niet afkoelt of te gaar wordt.

Kortom onder alle omstandigheden een perfecte maaltijd.

 2 Socamel wagen 3 deuren open  3 Socamel wagen 4 deuren dicht  4 Socamel wagen 3

Wat geeft nu de doorslag bij het kopen van een dergelijk systeem?

1: de kwaliteit van alle maaltijdcomponenten. Deze moet uitstekend zijn. Zowel de warme als de koude componenten

2: de presentatie: hoe kunnen de componenten geserveerd worden. In dit geval op bord en in schaaltjes en kommen.

3: de temperatuur aan de onderzijde van het dienblad. Die moet natuurlijk niet warmer zijn dan de maaltijd.

4: het gemak waarmee de dienbladen uit de wagen genomen en uitgeserveerd kunnen worden.

5: het afruimen en terugplaatsen van de dienbladen.

6: het transport van de wagens, rijden deze goed, zijn ze wendbaar en niet groter dan strikt noodzakelijk.

7: kunnen de deuren goed open, zitten ze bij geopende stand niet is de weg, zijn deze goed vergrendelbaar en eenvoudig te openen en te sluiten.

8: zijn de wagens eenvoudig te be-en ontladen, goed schoon te maken en blijven ze koelen tijdens de wachttijden. Zodat er geen stress in de productie is.

9: hoe eenvoudig zijn de wagens te programmeren en te bedienen, automatische start / stop / op temperatuur houden, zomer en wintertijd regeling, HACCP controles etc.

10: heel belangrijk: Hoe wordt de scheiding warm/koud in de wagen geborgd en hoe is dit als niet alle regalen gebruikt worden! Kortom lekt er geen warmte of koude naar het andere compartiment?
Dit heeft Socamel met een uniek systeem geborgd.

11: hoe degelijk zijn de wagens gebouwd, hoeveel energie verbruiken ze en hoe lang gaan ze mee:

Op al deze punten komt SOCAMEL overduidelijk als winnaar uit de bus. SOCAMEL is de enige fabrikant van Regeneratiewagens welke het certificaat LONGTIME heeft behaald!
De producten en organisatie zijn aan de hand van 41 punten gecontroleerd op kwaliteit, levensduur, gebruik van duurzame materialen en componenten, foodprint, co2 belasting en cost of ownership.
De degelijke kwaliteit, door toepassing van betrouwbare componenten en o.a. door toepassing van het nieuwe koudemiddel R1234YF (hetgeen 335 maal minder belastend voor het milieu is als R134A en verdwijnt 400 maal sneller uit de atmosfeer) heeft SOCAMEL deze proeve uitstekend doorstaan en mogen wij het logo voor deze producten voeren.

12: de juiste kwaliteit/prijs verhouding en de goede service bepalen dan uiteindelijk de doorslag.

Veel succes met de aankoop!

 Charim Zorggroep logo

 

« Terug

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief